Zaterdag 18 mei 2019 was het zover: de Lions Club Groote Griet organiseerde die middag een heuse Badeendjesrace, waarbij duizenden badeendjes te water werden gelaten om zo snel mogelijk de finish te bereiken. De eendjes hadden de rol van lootjes: de eendjes die het snelst de finish bereikten wonnen een mooie prijs.

Deze badeendjesrace is geheel vrijwillig georganiseerd. De basis is de verkoop van de loten. Door één of meerdere loten te kopen, adopteerde men als het ware één of meerdere badeendje(s): de eendjes die als eerste de finish bereikten waren de winnende eendjes: de kopers van de loten met de bijbehorende lotnummers wonnen prachtige prijzen.

De opbrengst van deze loterij komt ten goede aan het Familie De Boer Huis.

Voorlopige opbrengst : €8250!!!!

Vanzelfsprekend zijn alle eendjes na de race zorgvuldig uit het meer gehaald, waarna ze hun weg vervolgden naar een andere Lionsclub: om ook weer ingezet te worden voor een waardevolle benefietactie. Zo zijn deze badeendjes al jaar in jaar uit vele malen van waarde voor tal van goede doelen!

 

De race werd vakkundig en met veel plezier verslagen door RTV-Noord Sidekick Marthijs Veldthuis.

 

Artikel in Groninger Gezinsbode

 

De middag en de loterij werd volledig op vrijwillige basis georganiseerd door Lions Club De Groote Griet, met hulp en ondersteuning van diverse sponsoren. 

Organisatieteam: 

Kristel Klink

Gertrud Kuis

Petra Steenbergen

Jessica Tepper

Locatie: Paterswoldemeer/Elanderhus (Scandinavisch Dorp, Eelderwolde)

 

Programma:

13 uur: Feestelijk ontvangst met koffie/thee en wat lekkers

14 uur: De eendjes worden te water gelaten: de race gaat beginnen!

15 uur: Prijsuitreiking en bekendmaking voorlopig eindbedrag

15:15 uur: prijzen op prijzentafel

16 uur: einde event

Aan de jonge bezoekers wordt ook gedacht: spelletjes en vermaak aanwezig!

 

EHBO door Medische Eerstehulpverleners Stam Groningen en Drenthe

Geïnteresseerd in de voorbereidingen en updates over het event? Volgt u dan onze Facebook pagina!

Deze site is gemaakt met Jouwweb.nl. Wij hebben bewust gekozen voor een gratis website, om geen onnodige kosten te maken en de opbrengst voor Het Familie De Boer Huis zo groot mogelijk te houden. De advertenties die u onder in beeld ziet, zijn het gevolg van deze gratis site en zijn geenszins verbonden met de Badeendjesrace, met de Lions Club en met Het Familie De Boer Huis.